woensdag 6 april 2016

Drie rebellen in een stiltecoupé



Op zaterdag 2 april was het dan zover. Ik ging met m'n twee vriendinnen, Nelleke en Fijanne, naar Zwolle. Dit was nog een cadeautje voor hun verjaardagen. 
Van tevoren hadden we natuurlijk heel goed gekeken welke trein we moesten nemen, en we kwamen tot de conclusie dat we toch écht minimaal 1 keer over moesten stappen. Soort van heel eng ofzo...
We stapten op op het station in Dordrecht en zouden overstappen op Rotterdam Centraal. In Dordt ging het echt heel makkelijk... we liepen het station binnen en de eerste trein die we zagen, was die we moesten hebben. Op Rotterdam Centraal reed de trein naar Leeuwarden niet, dus namen we die naar Groningen, ook prima natuurlijk. Alleen moesten er in die trein dus twee keer zoveel mensen. Dus wij gaan zo snel mogelijk die trein in, maar we konden helaas niet meer bij elkaar zitten. We zaten alledrie naast allemaal enge mensen. Maar, zoals jullie misschien wel weten, is er open wifi in de trein (aangezien ik zelf geen internet heb). Dus hebben we twintig minuten met elkaar zitten appen. Tja... Toen er mensen uitstapten ben ik als een malle naast Fijanne gaan zitten, voordat die plek weer bezet was :) Toen konden we dus weer in real life met elkaar praten, maar we zaten in een stiltecoupé... Dat wil zeggen met allemaal lerende, lezende, hakende en slapende mensen. Best wel fascinerend om te zien trouwens, wat al die mensen zoal in een trein doen.


In Zwolle aangekomen, stapten we uit en liepen aan de verkeerde kant de stationshal uit. Ik wist serieus zeker dat we er aan de andere kant uit moesten, maar Nelleke en Fijanne luisterden niet. We moesten even lopen en daar zagen we de eerste winkels :) Bij de Vero Moda zag Nelleke nog hele mooie super lange jurken hangen, dus gingen we er alle drie maar eentje passen. Weetjewel, met z'n drieën in een pashokje, omdat je geen zin hebt om te wachten. Maar het was geen succes. We leken wel zwanger ofzo...
De H&M is trouwens echt mijn favo winkel, Broodjes bij Bakker Bart zijn verrukkelijk en bij de Six was alles 3 voor de prijs van 2. Ook is het restaurant van Hema echt groot en zijn de hazelnoot gebakjes erg lekker. 
Aan het eind van de middag, toen we echt alle winkels hadden gezien, liepen we nog een rondje over de markt met drie mega groentekramen, viskramen en bloemenkramen. Op weg naar het station gingen we nog even foto's maken. Ik heb weer een voorraadje voor in het fotoboek.


En nee, we waren niet met z´n vieren, Nelleke had gewoon trek :)





Op het station hadden we nog een halfuurtje, dus kochten we nog een lekkere milkshake, kocht Nelleke  nog Tucjes, die ze niet op heeft gegeten en nu nog steeds op m'n kamer liggen. Toen kwam ons treintje eraan en begonnen we aan de terugreis. Dat is zowaar helemaal goed gegaan, en we kwamen weer in Dordt aan. Daar kochten we nog even een patatje met súper veel mayo. En zo eindigde onze super epische trip naar Zwolle. 



Liefs,
Marlinda

1 opmerking:

FotograafFi zei

Lekker droog kind! Goed verhaal weer :)